Sto za stoni tenis DIMENZIJE | Da li može da stane u auto?


Stoni tenis je popularan sport u kojem uživaju ljudi svih uzrasta. Bez obzira da li ste rekreativni igrač ili napredan igrač, posedovanje sopstvenog stonoteniskog stola može vam pružiti sate zabave i treninga. Međutim, jedno često pitanje koje se javlja prilikom razmatranja kupovine stola je da li će moći da stane u vaš automobil za prevoz. U ovom blog postu istražićemo dimenzije stonoteniskih stolova i pomoći vam da odredite da li će se uklopiti u vaš automobil.

Koje to dimenzije postoje?

Stonoteniski stolovi dolaze u različitim veličinama, a njihove dimenzije igraju važnu ulogu u određivanju prenosivosti. Hajde da pogledamo dimenzije pomenutih stolova:

  • 162 x 144 x 15.5 cm
  • 155 x 165 x 11 cm
  • 155 x 178 x 40 cm
  • 164 x 38 x 157 cm

Imajte na umu da su ovo dimenzije pakovanja većine stolova za stoni tenis, ali ne i svih. Uvek pogledajte na sajtu i pitajte proizvođača za tačne brojke.

Stiga sto za stoni tenis

Može li da stane u moj automobil?

Da biste utvrdili da li će stonoteniski sto stati u vaš automobil, treba da razmotrite dimenzije kako stola, tako i prostora za prtljag ili unutrašnjost vašeg automobila. 

Automobili:
Najkraći odgovor bi bio NE. Većina automobila nije dovoljno široka da bi unutra mogli da prenesete sto za stoni tenis. Međutim, ne brinite, postoji rešenje - krovni nosači! Korišćenje krovnih nosača je odličan način da prenesete stoni tenis sto. Za sigurno pričvršćivanje, potrebne su vam vezice i kanapi kako biste ga dobro učvrstili. 

Krovni nosač na automobilu

Važno je napomenuti da iako većina automobila ne može da prenese sto za stoni tenis unutar sebe, to ne znači da su svi automobili isti. Svaki automobil ima svoje specifične dimenzije, pa je najbolje da sami procenite da li stoni tenis sto može da stane u vaš automobil. Uzmite u obzir dimenzije stola koje su vam pružene i uporedite ih sa dimenzijama vašeg automobila. Na taj način možete doneti informisanu odluku o transportu stola.

Važan savet: Ukoliko se suočite sa kišom tokom transporta stola, ne zaboravite da ga prekrijete najlonom ili streč folijom. Ovo će sprečiti da se sto pokvasi, što može izazvati oštećenja već na početku.

SUV i kombi vozila:
Ako imate veće vozilo poput SUV-a ili kombija, imaćete više fleksibilnosti kada je u pitanju dimenzija stonoteniskog stola. Svi pomenuti stolovi trebalo bi da se udobno smeste u ova vozila, uključujući i sto sa dimenzijama 162 x 144 x 15.5 cm, koji je veće veličine.

Kombiji na parkingu

Razmatranja prilikom transporta:

Pored dimenzija, postoji nekoliko dodatnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom transporta stonoteniskog stola u automobilu:

  1. Pomoć pri utovaru i istovaru: Stoni tenis stolovi mogu biti prilično teški i nezgrapni za rukovanje (njihova težina je u rasponu od 70kg do 150kg). Razmotrite mogućnost angažovanja pomoći pri utovaru i istovaru stola kako biste izbegli povrede ili oštećenja. Druge osobe mogu pomoći da lakše i sigurnije prenesete sto između automobila i željene lokacije.
  2. Konsultujte uputstva i preporuke proizvođača: Svaki stonoteniski sto može imati specifične upute i preporuke proizvođača za transport. Pre nego što prenesete sto, obavezno pročitajte uputstva za upotrebu i pratite preporuke proizvođača kako biste obezbedili pravilno rukovanje i transport stola.
  3. Zaštita stola: Prilikom transporta stonoteniskog stola, važno je preduzeti mere predostrožnosti kako biste sprečili oštećenja. Koristite prekrivače, zaštitne materijale ili pokrivače kako biste zaštitili površinu stola i ivice od ogrebotina ili udaraca tokom transporta.

 Narandžasti automobil

Zaključak

Pre kupovine stonoteniskog stola važno je razmotriti njegove dimenzije i proceniti da li će se uklopiti u vaš automobil. Zapamtite da izmerite unutrašnji prostor svog automobila i uporedite ga sa dimenzijama stola kako biste se uverili u pravilan raspored.

Dodatan savet: Uvek proverite da li proizvođač nudi mogućnost dostave, koja je cena i za koliko vremena bi bio na vašoj adresi. Prosto, ukoliko niste u mogućnosti da preuzmete sto, možda je bolje rešenje da doplatite dostavu i da vam ga neko dostavi na kućni prag.

Srećno u odabiru svog novog stola za stoni tenis! :)// sahil theme app extension