Koliko KOŠTA sto za stoni tenis? - GO4SPORTS


Početna  >  Blog  >  Sto za stoni tenis  >  Koliko košta sto za stoni tenis?

Okej, stoni tenis svi volimo da igramo, neko rekreativno i radi zabave, a neko da bi se takmičio. Poenta je da svi hoćemo da pobedimo jel?

Međutim, kada je reč o kupovini stola, jedan važan faktor koji treba razmotriti je cena. U ovom blog postu istražićemo cene stonoteniskih stolova i pomoći vam da razumete zašto postoje razlike u njima. 

Razumevanje razlike: INDOOR vs. OUTDOOR stolovi

Pre nego što se pozabavimo cenovnim opsezima, važno je razumeti razliku između Indoor i Outdoor stolova, tj. stolova za unutrašnju i za spoljašnju upotrebu.

Pre nego što krenemo dublje u ovu temu, ukoliko vas zanimaju kakve dimenzije stolova za stoni tenis postoje, pogledajte u blogu ovde

Indoor stolovi:

Unutrašnji stolovi su dizajnirani za upotrebu u kontrolisanim klimatizovanim prostorima, poput domova, klubova ili sportskih objekata. Obično imaju glatku površinu za igru koja pruža odličan odskok i performanse. Unutrašnji stolovi nisu namenjeni izlaganju spoljašnjim vremenskim uslovima, poput kiše ili ekstremnih temperatura, i najbolje je da se koriste unutra.

Deca igraju stoni tenis napolju

Outdoor stolovi:

S druge strane, stolovi za spoljnu upotrebu su specijalno dizajnirani da izdrže različite vremenske uslove, što ih čini pogodnim za spoljnu upotrebu. Izrađeni su od materijala koji su otporni na vlagu, UV zračenje i promene temperature. Spoljašnji stolovi često imaju deblju površinu za igru i robusniju konstrukciju radi osiguranja izdržljivosti protiv elemenata.

Cenovni opsezi:

Sada, razmotrimo cenovne opsege za stolove za stoni tenis na osnovu navedenih brendova:

1) Sponeta: 

Sponeta stolovi su poznati po svojoj pristupačnoj ceni i odličan su izbor za početnike ili povremene igrače. Cene se kreću od 29.990 RSD do 59.990 RSD. Ovi stolovi pružaju pristojno iskustvo igre i idealni su za rekreativnu upotrebu.

Sponeta sto za stoni tenis

2) Gewo, Butterfly, Stiga, Victas, Yasaka:

Ovi brendovi su poznati po visokokvalitetnim stolovima namenjenim za srednje napredne i napredne igrače. Cene za ove stolove počinju od 86.990 RSD i mogu ići do 150.000 RSD ili više, zavisno o modelu i karakteristikama. Ovi stolovi su dizajnirani da pruže vrhunske performanse, izdržljivost i autentično iskustvo igre.

Stiga sto za stoni tenis

Faktori koji utiču na cenu:

Nekoliko faktora može uticati na cenu stonoteniskih stolova, uključujući:

  1. Kvalitet izrade i materijali: Stolovi napravljeni od visokokvalitetnih materijala, kao što su čvrsti okviri i površine za igru, često su skuplji.
  2. Reputacija brenda: Uspostavljeni i renomirani brendovi često imaju više cene zbog svoje reputacije kvaliteta i performansi.
  3. Funkcije i tehnologija: Stolovi sa naprednim funkcijama, kao što su podesive noge, režim samostalne igre ili integrisani sistemi za bodovanje, mogu imati višu cenu.
  4. Sertifikacija i odobrenje za turnire: Neki stolovi nose zvanične sertifikate od upravnih tela, što ih čini pogodnim za takmičenja. Ti sertifikovani stolovi mogu biti skuplji zbog usklađenosti sa određenim standardima. Ukoliko vidite da u opisu stola piše ITTF (International Table Tennis Federation), to znači da je sto sertifikovan.
  5. Debljina ploče: Standardna debljina za ploče stonog tenisa je 19mm ili 25mm, iako postoje i varijacije. Deblje ploče pružaju bolji odskok i poboljšan odgovor lopte, rezultirajući unapređenom igrom i preciznijim udarcima. Što je ploča deblja, to je i skuplja.

Reketi i loptica na stolu za stoni tenis

Zaključak:

Prilikom razmatranja cene stola, važno je proceniti svoj budžet, nivo igre i posebne zahteve. Bez obzira da li se odlučite za pristupačan Sponeta sto ili za opciju više klase poput Gewo, Butterfly, Stiga, Victas ili Yasaka, razumevanje razlike između Indoor i Outdoor stolova može vam pomoći da donesete pravu odluku.

Istražite različite brendove i modele, upoređujući njihove cene, karakteristike i garancije. Potražite stolove koji pružaju najbolju vrednost za vaš budžet i zahteve.

Pripremite se da uživate u bezbrojnim satima zabave i unapredite svoje veštine sa sopstvenim stonoteniskim stolom.

Ko prvi servira?



// sahil theme app extension